Дарете радост и надежда на сираци и безпризорни деца, на болни и самотни, на хора с увреждания! НФ "Свети Никола" предоставя дарените хуманитарни помощи на детски социални заведения, домове за стари хора, центрове за хора с увреждания и болници.

  Благодарим за Вашата добросърдечност и желание да помогнем заедно на хората в затруднено социално положение. НФ "Свети Никола" постига големи успехи в благотворителността благодарение на помощта и усилията на много хора. Тези успехи се дължат на всеки един дарител, независимо от размера на дарението. Много хора имат желание да помогнат, но не го правят, защото смятат, че тяхната помощ е незначителна и няма да промени нищо. Ние Ви уверяваме, че и най-малката помощ е от голямо значение - вижте какво бихте могли да направите.
Заедно можем много!

НАПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ В ХРАНА. Може да закупите храна колкото желаете да дарите: един или няколко килограма захар или ориз, боб, кутия грах , месна или рибна консерва и ги дарете.Предоставяме ви списък с необходими продукти към момента за желаният от Вас дом. Ние ще ги приемем и предоставим на нуждаещите се.
ВЪЗЛОЖЕТЕ НИ ДА ЗАКУПИМ ОТ ВАШЕ ИМЕ храни в помощ на гладните. Срещу дарена от Вас сума по нашата дарителска сметка, ние ще закупим хранителните продукти, които Вие поръчате и ще ги предоставим по волята на дарителя на даденият дом. Ние гарантираме, че всяка дарена от вас стотинка ще стигне под формата на хранителен продукт до трапезата на дечицата.
ДАРИ ИГРАЧКА Част от щастливите детски спомени на всеки от нас са свързани с моментите когато е играл с приятели или със свойте играчки. Огромна част деца от институции няма да имат свойте спомени, защото финасовите средства отпускани от държавата за тях трудно стигат за основните им разходи, a какво остава за лукс като играчки , които са важни за развитието на умствените, моторните и социалните умения на децата. Те са инструмент, който им позволява да научат важни неща за заобикалящия ги свят по начин, който те разбират. Поради това НФ "Свети Никола" търси активно съдействие на фирми и физически лица с цел набирането на играчки, които не само служат за забавление на малчуганите през свободното веме, но и развиват необходими за живота умения в децата с по-специфични нужди. НФ "Свети Никола" събира запазени дрехи за всички възрасти, домакинско оборудване, материали за рисуване, детски играчки, одеяла, стоки за бита и др. за подпомагане на нуждаещи се. Обадете ни се и ние ще приемем Вашето предметно дарение! Ако имате дрехи, които не използвате - дарете топлина. За някои хора няма сезони или модни тенденции, те се нуждаят от най-семпли и обикновени неща. Вашият дар може да направи мечтите реалност.
Ако сте производител, част от Вашата продукция благодарение на труда и доброто Ви сърце, чрез НФ "Свети Никола" ще достигне до децата от домовете.
НАЙ-НЕОБХОДИМИТЕ ХУМАНИТАРНИ СТОКИ
Хранителни продукти, обувки, одеала, постелъчно бельо, легла, шкафчета, матраци, дезинфектанти , почистващи и перилни препарати, медицинска апаратура.
ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСТВА
При приемане на лекарствени средства НФ "Свети Никола" се ръководи от правилата за добра дарителска практика на световната здравна организация и действащите законови изисквания. Дарените лекарствени средства трябва да са в оригинална, ненарушена опаковка.
Всички постъпления се използват изцяло и единствено за директно подпомагане на нуждаещи се.
ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ Е НЕПРИКОСНОВЕНА. В ДОГОВОРА ЗА ДАРЕНИЕ, ВИЕ ПОСОЧВАТЕ СВОЯТА ВОЛЯ ЗА НАЧИНА НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДАРЕНИЕТО.
Постоянно финансово дарение
Вие може да станете постоянен дарител като правите месечни или годишни дарения на сума в размер, който прецените! Постоянното финансово дарение ще ни помогне да планираме по-добре нашата дейност и бъдещи проекти. Дарението е по банков път. За да получите официалното ни признание и документ, който удостоверява дарението моля изпратете Ваши контакти на адрес: nfsvnikola@abv.bg
НФ "Свети Никола" НЯМА ДА ПРИЕМЕ ДАРЕНИЕ: ВСЯКАКВИ МАТЕРИАЛИ С РЕЛИГИОЗНО, ПОЛИТИЧЕСКО ИЛИ ПРОПАГАНДНО СЪДЪРЖАНИЕ; ДРУГИ СТОКИ, КОИТО ПРЕДПОЛАГАТ ДЕЙНОСТ, ПРОТИВОРЕЧАЩА НА ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ХУМАНИТАРНОСТТА. ВЪЗМОЖНО Е НФ "Свети Никола" ДА ОТКАЖЕ ДАРЕНИЕ АКО РАЗХОДИТЕ, СВЪРЗАНИ С ДАРЕНИЕТО НАДХВЪРЛЯТ ПОЛЗАТА ОТ ПРЕДОСТАВЯНЕТО МУ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ.